Lezing oncologie

Gepubliceerd op 3 november 2020 om 13:41

Op dinsdag 27 oktober vond onze eerste lezing van dit semester plaats. Door de huidige coronatijden werd de lezing online gehouden via Zoom. Prof. Dr. Erik Teske, Head Medical Oncology aan de Universiteit van Utrecht en Professor in Medical Oncology aan de universiteit van Luik behandelde tijdens de online lezing twee zeer interessante onderwerpen die de studenten op voorhand zelf mochten kiezen.

In het eerste deel van de lezing gaf Prof. Dr. Teske meer uitleg over de diagnostische work-up van tumoren. Hij sprak met veel enthousiasme over onder andere ‘the tumor-patient’, welke informatie we nodig hebben voor de evaluatie van een tumor, classificatie van tumoren en legde cytologie, bioptname en technieken voor staalname uit bij tumoren. Hierna werd er eventjes een moment gehouden om vragen van de studenten te beantwoorden. Er werd dan 10 minuutjes gepauzeerd voor hij aan de slag ging met het tweede onderwerp van de avond.

Na de pauze ging Prof. Dr. Teske verder met deel twee, namelijk de relatie van castratie met kanker. Hij besprak de redenen voor castratie, de voor- en nadelen van castratie en de verschillende types tumoren waarin castratie waarschijnlijk een rol zou kunnen in spelen. Hierna konden weer vragen gesteld worden aan Prof. Dr. Teske.

Wij vonden het een heel geslaagde en leerrijke avond!

Graag bedanken we onze hoofdsponsors @ Zoetis en @ Hill’s en Prof. Van Ryssen voor haar hulp met het organiseren van deze lezing en om alles in goede banen te leiden.

Bedankt aan iedereen die mee kwam genieten van onze online lezing!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.