Casusbespreking: opwerking van 'aanvallen' bij de hond

Gepubliceerd op 30 november 2021 om 14:59

Op woensdag 21 april bespraken Dr. Kenny Bossens, Josefien Krekels, Britt Vanmal en Dr. Johan van Ommen een zeer interessante casus over ‘aanvallen’ bij de hond. Ondanks het online karakter was er toch een mooie opkomst!

Als eerste besprak Dr. Kenny Bossens zeer duidelijk wat een aanval zo typeert, de etiologie, classificatie van een aanval, … hiervoor werd er veel beeldmateriaal gebruikt wat de presentatie interactief en aangenaam maakte. Hierna werd een korte pauze gegeven.

Vervolgens besprak Josefien Krekels de inleiding van de casus. De case ging over een hond met insulinoma. Ook hier werd alles zeer duidelijk uitgelegd. Verder besprak Britt Vanmal de diagnose en therapie. Hierna werd er dieper ingegaan op de chirurgie van een insulinoma door Dr. Johan van Ommen. Josefien Krekels eindigde tot slot met de hospitalisatie en opvolging van deze case.

Wij willen nogmaals de sprekers hartelijk danken voor de zeer duidelijke en interessante casusbespreking en hopen dat alle aanwezigen iets hebben bijgeleerd.

Ook willen wij onze sponsors bedanken namelijk Zoetis en Hills.

Ten slotte willen wij graag Prof. Dr. Van Ryssen en Dr. Bhatti bedanken voor de hulp om deze lezing te kunnen organiseren!

Tot snel Het VSGk-bestuur

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.