Academiejaar 2022-2023

Lezing + voordracht: speurhonden (2 mei 2023)

Dinsdag 2 mei kwam Bart Meeus van de Federale Politie-hondensteun langs met zijn Mechelse herder. Eerst werd een interactieve presentatie gegeven over voorstelling van de directie en communicatie hond-mens-hond. Hierbij werd een rollenspel gedaan met 2 personen en een clicker. Naast de vele foto's en filmpjes tijdens de presentatie, konden we het ook in het echt zien!

Lees meer »

Lezing: endocrinologie (25 april 2023)

Dinsdag 25 april kregen wij bezoek uit Utrecht. Prof. Dr. Hans Kooistra kwam vertellen over zijn expertise, namelijk endocrinologie. De avond bestond uit 2 delen. Als eerste sprak Hans Kooistra over hyperaldosteronisme bij de kat. Er werd gestart met de eerst beschreven casus en vervolgens werd een duidelijk verhaal geschetst over de aandoening, hoe je tot deze diagnose komt en wat de reden is waarom deze diagnose niet vaak wordt gesteld terwijl het veel voorkomt.

Lees meer »

Uitstap naar dierenkliniek Sanimalia (1 april 2023)

Zaterdag 1 april werd er een uitstap naar dierenkliniek Sanimalia georganiseerd door Tom Hendrickx. We waren begonnen met een rondleiding in de kliniek die zeer modern was. Nadien hebben we een hapje en drankje gekregen en een Limburgse vlaai. Daarna was er een lezing over het reilen en zeilen van Sanimalia. Op het einde hebben ze ook nog meer informatie gegeven over werken als dierenarts.

Lees meer »

Endoscopieworkshop 2023

Op woensdag 29 maart kwam Bart van Goethem en Stöpler Veterinaire Endoscopie bij ons op de faculteit om een workshop te geven. De eerste groep was in de ochtend waarna er een gezamenlijke lezing volgde. De tweede groep startte in de middag.

Lees meer »

Lezing: bijzondere dieren (22 maart 2023)

Woensdagavond kwam Tom Verbeek bij ons op de faculteit om een lezing te geven over zijn ervaringen omtrent het werken in bijzondere huisdierenpraktijk. Voordat de lezing begon kon iedereen eerst genieten van een welkomstdrankje. Tijdens de lezing kwamen er verschillende casussen aanbod over konijnen en vogels. De tijd vloog voorbij en na de lezing stond er een rij om vragen te stellen aan de gastspreker.

Lees meer »

Lezing: oncologie (1 december 2022)

Op donderdag 1 december kwam Tom Hendrickx bij ons op de faculteit om een lezing te geven over zijn ervaringen omtrent het werken in de richting oncologie. Voordat de lezing begon kon iedereen eerst genieten van een welkomstdrankje. Tijdens de lezing kwamen er verschillende aspecten aanbod zoals de carrièremogelijkheden in oncologie (en de wegen daar naartoe) en ook praktische aanpak van de meest voorkomende tumoren (lymfoma, mastceltumoren, hemangiosarcoma) en het moment van euthanasie.

Lees meer »