Katheter workshop (25 oktober 2022)

Gepubliceerd op 7 december 2022 om 14:56

Op dinsdag 25 oktober vond de eerste workshop van het semester plaats. In samenwerking met de firma BD en VSGp organiseerden we een katheterworkshop.

Het eerste gedeelte bestond uit een korte inleiding over wie BD is & wat ze doen. Becton Dickinson is een internationaal medisch-technologisch bedrijf met als doelstelling “advancing the world of health” door het bevorderen van medische innovatie, diagnostiek en zorg. Tijdens de lezing werd naast het belang van het correct hanteren en plaatsen van katheters, ook de keuze van welke katheter te gebruiken, aangekaart om infecties te vermijden.

Hierna mochten de studenten zelf aan de slag in het skillslab en leerden ze de verschillende soorten katheters kennen die het bedrijf te bieden heeft. Daarenboven konden er echo geleide katheters geplaatst worden.

Kortom het was een leerrijke workshop!

Iedereen bedankt voor zijn enthousiasme en in het bijzonder de firma BD, maar ook het skillslab-team en VSGp voor de fijne samenwerking. We bedanken ook onze sponsoren Everaert bloemen en De Chocoladegieterij, dankzij hen kunnen we steeds onze sprekers en iedereen die helpt met iets leuks naar huis laten vertrekken.