Uitstap naar Dierenartsenpraktijk Aan De Watergang (24 februari 2024)

Gepubliceerd op 7 maart 2024 om 17:06

Zaterdag 24 februari gingen we met een groep studenten op uitstap naar Dierenartsenpraktijk Aan De Watergang.

De dag begon met een rondleiding in de nieuwe kliniek. Hierna werden we opgesplitst in groepen om te roteren tussen 4 activiteiten. Er werd een introductie gegeven over phovia lichttherapie, een redelijk recente behandeling in de diergeneeskunde die ingezet kan worden voor veel dermatologische toepassingen. Daarna hebben we onze vaardigheden kunnen oefenen met echografie en het lichamelijk onderzoek. Ook chirurgische technieken kwamen aan bod, hier konden we oefenen met het plaatsen van een maagsonde, urinesonde, hechttechnieken, een staartamputatie en het verwijderen van mammatumoren. Een heel leerzame dag dus! De middag werd afgesloten met een drankje en pizza’s.

Graag willen wij onze sponsoren Zoetis en Hill’s Pet Nutrition bedanken voor het mogelijk maken van activiteiten zoals deze. Ook de sponsor Everaerts bloemen willen we bedanken. In het bijzonder willen wij natuurlijk DAP Aan De Watergang bedanken voor het organiseren van deze dag en alles wat erbij kwam kijken.
Iedereen die erbij was en bijgedragen heeft aan deze leuke dag, bedankt en hopelijk heeft iedereen een leuke en leerzame dag gehad!

Groetjes en tot snel!
VSGK

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.