Uitstap Orion (met Nesto)

Gepubliceerd op 1 december 2021 om 16:21

Op woensdag 24 november heeft een enthousiaste groep studenten samen met VSGk een leuke ervaring opgedaan bij Dierenkliniek Orion. In samenwerking met Nesto werd er een educatieve en gezellige avond georganiseerd. We zijn met een hele groep naar Herentals afgereisd om daar een kijkje te krijgen achter de schermen van deze tweedelijns doorverwijskliniek.

Onder het genot van een hapje en een drankje kregen de studenten een presentatie waarbij werd verteld over de visie van dierenkliniek Orion en Nesto, hoe zij te werk gaan en zo de situatie voor het dier, de klant en de werknemers zo aangenaam mogelijk trachten te maken.

Er volgde een rondleiding door de kliniek, waarbij er verteld werd over de verschillende ruimtes en de werkzaamheden die daar verricht worden. Hierna was het tijd om de studenten aan het werk te zetten. Door middel van een competitie streden 4 teams om de hoogste score te behalen. Deze score werd bepaald door 4 opdrachten. Er werden bloedstalen gemaakt, gewrichtspuncties gezet, een neuroquiz gedaan en ook mochten de studenten oefenen met laparoscopie simulatoren.

De hersenen werden gekraakt, gedachtes uitgewisseld, de motoriek op de proef gesteld maar bovenal werd er veel gelachen! Om de avond af te sluiten heeft Nesto voor iedereen een receptie georganiseerd met een heerlijke pasta om vervolgens met een volle maag en goodiebag terug te keren naar Merelbeke.

Iedereen die er bij was en bijgedragen heeft aan deze leuke avond, bedankt!

In het bijzonder willen wij Orion en Nesto zelf bedanken. Bedankt voor de gastvrijheid, het organiseren van deze avond en het organiseren van het vervoer! Als laatste ook een dankjewel aan onze trouwe sponsoren doorheen het academiejaar: Zoetis, Hill’s Pet Products, Chocolaterie Marioca en Boeketterie Everaert. Fijn dat we altijd op deze bedrijven kunnen rekenen.

 

Op naar de volgende!

VSGk