Endoscopie workshop

Gepubliceerd op 18 maart 2022 om 09:52

Op woensdag 9 maart organiseerden wij een endoscopie workshop in samenwerking met Stöpler Veterinaire Endoscopie. De middag startte met het praktische gedeelte voor de eerste groep studenten. In kleine groepen konden zij verschillende opdrachten uitvoeren om de techniek te oefenen. De opdrachten bestonden onder andere uit het opstapelen van suikerklontjes, snoepjes uit de wikkel halen, elastiekjes om ringen leggen en figuren uit een handschoen knippen.

Hierop volgde een interessante lezing van Bart van Goethem waarin hij vertelde over de verschillende materialen en technieken die gebruikt kunnen worden. Verder liet hij ook zien hoe deze indrukwekkende minimaal-invasieve chirurgie wordt toegepast in de praktijk. Na de lezing was het de beurt aan de tweede groep studenten om de verschillende opdrachten uit te voeren.

 

Het was een zeer geslaagde middag en we hopen dat iedereen er van genoten heeft. Onze dank gaat uit naar Stöpler voor het verlenen van de apparatuur en alle hulp. Ook willen wij Bart van Goethem bedanken voor de begeleiding en ontzettend leerzame lezing. Ten slotte willen we onze sponsoren Zoetis en Hill’s Pet Nutrition bedanken voor het mede mogelijk maken van deze workshop.

 

De foto’s die tijdens de workshop zijn gemaakt, kun je vanaf nu vinden op onze website!

 

VSGk